Lidia Pospieszalska

Wielkopolanka. Ukończyła geografię na UAM-ie w Poznaniu i wokalistykę na wydziale Jazzu AM w Katowicach. Żona Marcina. Kompozytorka piosenek, które znalazły się na jej pierwszym albumie „Inaije”. Jej kompozycje znajdują sie także na płytach zespołów New Life’m, Deus Meus czy Zakopower a utwory współkomponowane z Marcinem wykonywali m.in: Kinga Preiss, Mietek Szcześniak, A.M.Jopek. Pomaga mężowi w jego muzycznych przedsięwzięciach. Śpiewa własne piosenki, uczy śpiewu, występuje z Deus Meus, śpiewa z innymi wykonawcami (Kolędy Pospieszalskich, Raz, dwa, trzy, Tie-break, Angelika Korszyńska-Górny, Full Power Spirit, Yanina, Justyna Steczkowska), bierze udział w koncertach, których kierownictwo muzyczne obejmuje Marcin (telewizyjne koncerty „Papieskie”, koncert „Muzyka Źródeł” w Teatrze Wielkim, koncerty „Jednego Serca, Jednego Ducha” w Rzeszowie ,” Victoria Częstochowska”….) Wraz z mężem kieruje scholą przy Częstochowskiej Katedrze. Prowadzi warsztaty muzyczne organizowane przez wspólnotę „Dobry Duch, Dobra Muzyka” u boku takich wokalistów jak Basia Włodarska, Viola Brzezińska, Natalia Niemen. Opiekuje się artystycznie wokalistami Teatru Muzycznego Od Czapy.

Marcin Pospieszalski

Kompozytor, aranżer, producent muzyczny, basista. Czterokrotny laureat nagrody „Fryderyk” w kategorii „Producent muzyczny roku”. Jako producent muzyczny kierował nagraniami plyt takich artystów jak „Raz, dwa, trzy” Anna Maria Jopek, Mietek Szcześniak, Martyna Jakubowicz, Jafia Namuel, Joszko Broda, DAGADANA. Jako aranżer i basista współpracował z Michałem Urbaniakiem, Tomaszem Stańko, Stanisławem Sojką i innymi znakomitymi artystami. Współpracował także z zespołami Voo voo, Tiebreak, Zakopower i in. Jego dorobek jako basisty, aranżera i muzycznego producenta to około 300 płyt. Autor muzyki do kilku filmów fabularnych (nagroda za muzykę na Festiwalu Filmów Fabularnych w Gdyni 1995 roku i dwukrotna nominacja do nagrody „Polskie Orły”). Pisał także muzykę do filmów dokumentalnych, animowanych i sztuk teatralnych. Kierownik artystyczny wielkich koncertów i widowisk telewizyjnych (koncerty papieskie w latach 2002, 2003, „Victoria Częstochowska” 2005, widowisko pasyjne „Gorzkie Żale”w rocznicę śmierci Jana Pawła II w 2006, koncert „debiuty” na festiwalu w Opolu w 2008 i wiele in.) Przewodniczący Jury konkursu Polskiego Radia „Nowa Tradycja” w latach 2008-2010. Wspiera środowisko muzyków kultywujących tradycyjną muzykę polskiej wsi. Uczył się u wiejskich mistrzów gry skrzypcowej wykonania starych polskich melodii: mazurków, oberków i polek.

Dariusz Budkiewicz

Gitarzysta basowy, muzyk sesyjny, kompozytor, menadżer. Zadebiutował w latach 90- tych z zespołem Universe, z którym nagrał 3 płyty. Szukając swojej muzycznej drogi poszedł w stronę bluesa i z Mirkiem Winiarskim nagrał płytę Bluespower. Następnie związał się z zespołem DIM, grającym reggae, ale zerkającym w stronę punk rocka wydając w 2007 r. płyty pt. Same dobre wiadomości oraz Follow The Sun. Jednak swoje właściwe muzyczne miejsce znalazł w zespole DePress. Kiedy w roku 2008 Andrzej Dziubek lider zespołu wrócił z Norwegii D. Budkiewicz stał się filarem polskiego składu DePress. Nagrał razem z DePress wszystkie płyty zespołu od roku 2008: Zre nas konsumpcja / 2008, Kolędy / 2008, Myśmy Rebelianci / 2009, Gromy i pyłki – do wierszy Norwida / 2010, Amen / 2011. Zagrał na wielu koncertach i festiwalach w kraju i zagranicą. Darek Budkiewicz jako gitarzysta basowy i muzyk sesyjny współpracuje z innymi artystami, m.in. z Rico Sanchezem, Jolą Literską, Holy Toy, Rockomotive. Od 2014 roku jest basistą Armii. Współtwórca projektu Fundacji Sztafeta „Ziutkowi na urodziny” i płyty „Wspomnij Ziutka”, zawierającej utwory autora Czerwonej zarazy i Pałacyku Michla – Józefa Szczepańskiego pseudonim „Ziutek”.

Dariusz Bafeltowski

Muzyk grający na instrumentach strunowych takich jak: gitara, mandolina, ukulele, SAZ, banjola, Oud. W dotychczasowej działalności muzycznej ma na swoim koncie ponad czterdzieści płyt (m.in. Justyna Steczkowska, Janusz Radek, Piotr Machalica, Martyna Jakubowicz, Piasek i Krajewski, Janusz Yanina Iwański, Dziani, Karimski Club), współpracę z Marcinem i Mateuszem Pospieszalskimi podczas nagrań do filmów, przedstawień teatralnych, seriali telewizyjnych i koncertów organizowanych przez TVP. Obecnie gra w zespole Martyny Jakubowicz, Janusza Yaniny Iwańskiego, współpracuje z teatrem im. Adama Mickiewicza w Częstochowie i teatrem im. Heleny Modrzejewskiej w Legnicy oraz z zespołem Karimski Club.

Mikołaj Pospieszalski

Urodzony w 1988 roku. Absolwent Akademii Muzycznej w Krakowie na kierunku instrumentalistyka na specjalizacji Kontrabas Jazzowy w Katedrze Muzyki Współczesnej i Jazzu. Współzałożyciel zespołu DAGADANA, z którym koncertował na całym świecie m.in. w Maroku, Malezji, Singapurze, Brazylii, Indonezji, Chinach, Niemczech, Francji, Belgii, Austrii, Czechach i Słowacji. Laureat nagrody Marszałka Województwa Śląskiego dla młodych twórców za osiągnięcia w dziedzinie muzyki, a także Fryderyka za album DAGADANA pt. „Maleńka”. Od najmłodszych lat brał udział w rodzinnych projektach muzycznych m.in. Kolędy Pospieszalskich. Członek zespołu Arka Noego – najpierw jako wokalista, później skrzypek.

Nikodem Pospieszalski

Czynny perkusista, absolwent Państwowej Ogólnokształcącej Szkoły Muzycznej II stopnia imienia Karola Szymanowskiego w Katowicach w klasie fortepianu, obecnie student kierunku Jazz i Muzyka Estradowa na Uniwersytecie Zielonogórskim na specjalności Perkusja Jazzowa. Porusza się w szerokim zakresie stylistyk od jazzu, awangardy, przez elektronikę, funk po rocka.Na stałe związany z takimi projektami jak: Kolędy Pospieszalskich, synth- popowy projekt Santa Barbara, Mateusz Pospieszalski-Pamiętnik z Powstania Warszawskiego Mirona Białoszewskiego. W swojej karierze występował z takimi zespołami i artystami jak: Deus Meus, Big Band Radomsko, Mate.O., Blue Dreaming Cat, Yes4Jazz, Just Another Jazz Quartet.

Julian Czaporowski

Akordeonista, pianista, świetny akompaniator. Współzałożyciel Teatru Muzycznego Od Czapy. Urodził się w 1945 r. Ukończył Średnią Szkołę Muzyczną przy ul. Świętojerskiej w Warszawie. Od 1 kwietnia 1968 r. pracuje w Domu Kultury w Garwolinie, obecnie nazywanym Centrum Sportu i Kultury. Gra w Teatrze Muzycznym „Od Czapy” i prowadzi od lat Ognisko Muzyczne w Garwolinie, jego uczniowie zostawali laureatami wielu konkursów muzycznych. Oddany wolontariusz i społecznik.